Berita

Registration : Tutorial for Qualifying Examination to Practice Pharmacy

For further information, kindly contact MyPSA Advocacy Officer at mypsa.adhoc@gmail.com

HEBAHAN SESI KONSULTASI BAGI PENGEMASKINIAN GARIS PANDUAN NATIONAL ANTIMICROBIAL GUIDELINE, 4TH EDITION"

Tujuan pelaksanaan konsultasi ini adalah untuk mendapatkan pandangan ahli profesional kesihatan terhadap garis panduan National Antimicrobial Guideline (NAG) yang telah dikemaskini kepada edisi keempat. NAG merupakan garis panduan yang penting dalam memastikan penggunaan antimikrob yang sesuai dalam rawatan penyakit berjangkit dan seterusnya mengawal kerintangan terhadap antimikrob.

Oleh itu, garis panduan ini telah dikemaskini untuk memastikan rawatan antimikrob yang disarankan adalah berasaskan bukti data klinikal terkini dan bersesuaian dengan situasi semasa.

PANDUAN PENGGUNA UNTUK MEMBUAT ADUAN HARGA UBAT

Anda ingin membuat aduan harga ubat tetapi tidak tahu bagaimana untuk menyalurkannya?

GANGGUAN TEKNIKAL SISTEM MY.PHARMA-C

Salam sejahtera,

Kepada semua pemegang Lesen Jenis A, B dan E serta Permit Membeli, Menyimpan dan Mengguna Natrium Hidroksida di bawah Akta Racun 1952:

Untuk makluman, sistem My.Pharma-C sedang mengalami gangguan teknikal pada ketika ini. Usaha baik pulih sedang dijalankan dan mengambil masa untuk kembali beroperasi seperti sedia kala.

Sebarang permohonan lesen dan pendaftaran akan mengambil masa dan dijangka berlaku kelewatan. Maklum balas secara rasmi akan diberikan setelah penyemakan selesai.

Arahan Ketua Pengarah Kesihatan

PENGUMUMAN PENTING: PENJUALAN RACUN UNTUK DICAMPUR DALAM MAKANAN HAIWAN DAN PENJUALAN MAKANAN HAIWAN MENGANDUNGI RACUN DI BAWAH AKTA RACUN 1952

Bahagian Penguatkuasaan Farmasi, Kementerian Kesihatan Malaysia telah menerima pandangan dan saranan dari Jabatan Perkhidmatan Veterinar (DVS) berkaitan racun yang dibenar untuk dicampur dalam makanan haiwan sebagai penggalak tumbesaran atau untuk tujuan pencegahan (prophy

LANJUTAN KONTRAK PEMBEKALAN LABEL KESELAMATAN HOLOGRAM BAGI PRODUK BERDAFTAR DENGAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA (KKM)

Program Perkhidmatan Farmasi (PPF) ini memaklumkan bahawa kontrak pembekalan label keselamatan hologram oleh Syarikat Techno Secure Print Sdn. Bhd. telah dilanjutkan selama 6 bulan berkuatkuasa pada 1 Januari 2024 sehingga 30 Jun 2024. 

NAK TAHU HARGA UBAT ANDA?

Halaman-halaman